Ta hand om din gräsmatta efter vintern

2 min att läsa
Dela

Våren är en känslig tid för din trädgård – marken är porös, växterna är mjuka, och vädret är oförutsägbart.

I mars/april när temperaturen regelbundet ligger över 8 grader, börjar gräsmattan växa så smått. Runt två veckor bör man vänta med att klippa så att gräsmattan hinner hämta sig efter vintern. En bra riktlinje kan vara när de första vårblommorna har tittat upp.

Efter en lång vinter är det också viktigt att gödsla sin gräsmatta. Det kommer stärka rötterna och gräsmattan får en bra start innan den tunga växtperioden.
En vanlig förekomst är att gräsmattan fått mossa, vilket till stor del beror på att den inte fått tillräckligt med näring. Därför är regelbunden gödning av gräsmattan viktig.
Andra orsaker till mossa kan vara att gräset blivit för kort klippt, att området är skuggat från sol eller att jorden helt enkelt är för kompakt.
Försök inte kratta ur mossan innan den har behandlats eftersom den kommer bara att sprida sporer och göra saken värre.

Applicera Stroller PLUS Mossa som effektivt bekämpar mossan samtidigt som den gödslar. (Tänk bara på att använda handskar vid eventuell spridning för hand och att undvika stenplattor eftersom de kan bli missfärgade av järnsulfatet.) Mossan blir svart inom en vecka och efter ytterligare en vecka när mossan har dött är det bara att kratta bort resterna om man önskar.

Stroller
Stroller PLUS Mossa

Små korn för optimal spridning - Stroller PLUS Mossa är framställt på ett optimalt sätt för att gräsmattan ska ta upp näringen effektivt. De små kornen bidrar även till en jämn och bra fördelning av gödslet över gräsmattan. Det är allra bäst att gödsla med PLUS Mossa tidigt på våren, vid den första vårgödningen, för att ge gräset bästa möjliga förutsättningar att växa sig grönt och vackert i takt med att solens strålar väcker liv i växtligheten. Lika effektivt som Stroller PLUS Mossa fungerar för gräsets tillväxt, bekämpar det samtidigt den inkräktande mossan. Efter en korrekt gödsling blir din gräsmatta mossfri inom endast två veckor. Snacka om dubbel effekt med hög effektivitet!  Första vårgödningen Snabbverkande mot mossa Mossfri gräsmatta inom 14 dagar Innehåller även kväve som ger växtkraft Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

2 min att läsa
Dela