Butchart Gardens, från övergiven ödemark till utsökt trädgård

3 min att läsa
Dela

Butchart Garden är en fantastisk trädgård nära Victoria på Vancouver Island i Kanada. Den lockar över en miljon besökare om året. Besökarna kommer för att njuta av de vackra färgerna hos de olika blommorna och träden och för att lära sig mer om dessa vackra landskaps historia.  

En kvinna med en passion: Jennie Butchart

Vi har en kvinna att tacka för denna fantastiska trädgård: Jennie Butchart. 1904 flyttade Jennie och hennes man Robert till Vancouver Island nära Victoria, för att bygga en cementfabrik. Robert köpte marken, byggde ett hus på den och började arbeta med stenbrottet. När stenbrottet började bli tomt, så blev utsikten från Jennies hem inte så vacker. Hon bestämde sig därför för att förvandla den till något finare. Då kom hon att tänka på att skapa en trädgård (som nu är känd som den sjunkna trädgården).  Steg för steg, och med hjälp av häst och vagn, lyckades Jennie skapa en magnifik trädgård som fortsatte växa (med den japanska trädgården, italienska trädgården, rosenträdgården…) 

Människor insåg plötsligt vad Jennie hade skapat och den blev en känd sevärdhet för lokalbor och besökare från hela världen.  

Med tid och hjälp från hennes arv har denna otroliga trädgård blivit en populär attraktion över hela världen och är erkänd som en National Historic Site i Kanada med nästan 1000 olika sorters växter. 

En hisnande trädgård 

När du går genom denna imponerande trädgård kommer du att bli förvånad över alla färger, alla de olika blomsterutställningarna, fontäner och höga träd.  

Trädgården är uppdelad i olika teman som den italienska trädgården, rosenträdgården, medelhavsträdgården, den japanska trädgården och den sjunkna trädgården som allt började med. Tack vare dessa unika teman från hela världen är du garanterad en världsturné!  

Roliga aktiviteter för alla hela året

Tack vare den stora variationen på blommor och träd är Butchart Gardens en plats att besöka oavsett årstid. På våren kan du uppleva blommande blommor och blomsterdoft. På sommaren kan du ta en titt på den färgglada trädgården och lyssna på levande musik. På hösten kan du njuta av de prasslande löven när du promenerar under de röda lönnarna. På vintern skapar julljusen en magisk känsla.  

Butchart Gardens handlar inte bara om de vackra blommorna, du kan också uppleva alla nöjen på plats. Med caféer, restauranger, souvenirbutiker, karuseller, konserter och mycket mer så finns det något för alla!  

3 min att läsa
Dela