2 min att läsa
Dela

Denna plats ligger i Kapstaden, Sydafrika, och är en fantastisk plats att besöka! Trädgården är belägen vid foten av Taffelberget och har över 8500 arter av sydafrikanska växter och sträcker sig över 532 hektar. Den grundades 1913 och är en av de mest kända botaniska trädgårdarna i världen!  

En unik samling 

Kirstenboshs botaniska trädgård har utvecklats mycket under åren, men utformades ursprungligen av den fantastiska engelska botanisten H. Pearson. Hans mål för denna trädgård var att skapa den första botaniska trädgården i världen som skulle rymma hela Sydafrikas flora på en och samma plats.  Trädgården samlar ihop, skyddar, ställer ut och bevarar nämligen hela 7000 olika arter. 

Detta tack vare trädgårdens fördelaktiga läge. Bergen som omger trädgården skyddar vegetationen från vinden och skapar samtidigt ett idealiskt klimat. Trädgården täcker 36 hektar och omges av ett vilt landskap på över 500 hektar. Denna vildmarkspark består även av en mängd vandringsleder, vilket gör att du kan promenera runt i trädgården och njuta av den till fullo. 

När du går genom parken kommer du att stöta på vattenfall, vackra stenplattor och grusade gångar, hela tiden med ett fantastiskt fågelkvitter i bakgrunden. 

En spektakulär variation

Kirstenbosh botaniska trädgård är uppdelad i flera områden med olika teman. Dessa områden hjälper dig att förstå mångfalden av växter, deras användningsområden och kommer att göra ditt besök ännu mer lärorikt. Du hittar en medicinsk trädgård med flera växter som används för olika medicinska behandlingar, Gondwana-trädgården där du kan beundra träd och växter som har funnits i över 200 miljoner år, eller en trädgård med anueller, skulpturer, proteaväxter eller lokal flora.   

Ett av de mest populära områdena är doftträdgården (Fragrance Garden). I denna trädgård hittar du de mest aromatiska blommorna med ljuvliga dofter som gör att du kan njuta av trädgården på ett helt unikt sätt. Det finns också en punktskriftsväg som gör det möjligt för synskadade att njuta av dessa vackra trädgårdar.  

Kort sagt – ett besök i denna trädgård kommer att förtrolla dig med naturens fantastiska mångfald! 

2 min att läsa
Dela