Kews Royal Botanic Gardens: platsen för mest biologisk mångfald i världen

3 min att läsa
Dela

Trettio minuter från centrala London ligger Kew Botanic gardens, som har den bredaste biologiska mångfalden i världen. Denna trådgård låter sina besökare upptäcka blommor och träd från hela världen och lära sig mer om landets historia och dess kungafamilj.  

Många vackra platser i en och samma trädgård

Denna trädgård är utan tvekan en av de vackraste trädgårdarna i världen, med vackra prydnadsträdgårdar och en otrolig mångfald av växter och över 140 000 träd. 

Denna kungliga trädgård låter dig resa över hela världen genom biologisk mångfald och resa i tiden genom viktiga epoker i trädgårdsdesign.  

Olika delar av trädgården har olika typer av växter och delar av världen som tema. Promenera genom näckros-huset och njut av näckrosor från hela världen. Gå sedan in i palmhuset, en fantastisk glaskonstruktion som innehåller många olika växter från tropiska områden. Fortsätt till Davies alpin-hus, där det finns olika växter från alpregionerna. Prinsessan av Wales konservatorium är ett komplext glashus som låter dig vandra genom olika klimat och se hur landskapet förändras, med start i öknen och slut i regnskogen.  

Du kommer inte att bli besviken av Treetop Walkways, en stig som är 18 meter upp, så att du kan njuta av utsikten över magnifika träd ur fågelperspektiv. Det är verkligen en unik möjlighet! 

Det finns så mycket att se i denna plats som är på UNESCOs världsarvslista! 

En trädgård som influerats av kungafamiljen

Kew Royal Botanical Garden anlades först på 1600-talet tack vare kungliga insatser. När du promenerar genom denna trädgård kan du se många byggnader som byggts i olika medlemmar av kungafamiljens ära (som till exempel en pagod som byggts för prinsessan Augusta och kung Williams tempel, byggt 1837 för drottning Victoria till minne av William den 4:e). Denna trädgård visar landskap med lager av historia och kulturarv. Ett riktigt utomhusmuseum!  

En viktig byggnad i trädgården är Kew palace, ett litet palats av rött tegel där kungafamiljen spenderar några dagar när de behöver en lugn och fridfull tillflyktsort.  

Kew, en kamp för bevarandet av biologisk mångfald

Kew Gardens har som mål att skydda den biologiska mångfalden i denna tid av utrotning för vår planets skull och för mänskligheten, då det är viktigt för vår existens (för mat, syre, fibrer, bränsle…). Förutom sina fantastiska landskap är Royal Gardens världsledande inom växt- och svampvetenskap, tack vare dess många olika växter, forskning och utrustning…  När du går genom näckroshuset kan du se några sorter som inte längre finns i vilt tillstånd. Dessa trädgårdar är nyckeln till bevarande. 

3 min att läsa
Dela