3 min att läsa
Dela

Om du vill veta mer om underverken i den botaniska trädgården i Rio de Janeiro, så är detta artikeln för dig! Upptäck 5 skäl att besöka underverken i Rio de Janeiros botaniska trädgård! 

1) En fridfull trädgård i hjärtat av staden

Mitt i den bullriga och myllrande staden Rio de Janeiro kan du besöka denna park som låter dig njuta av en tyst och fridfull kokong i hjärtat av den brasilianska huvudstaden. Denna trädgård är den perfekta aktiviteten för alla! Ta med dig din familj för en rolig utflykt i skuggan av gigantiska bambuträd, gå dit med dina vänner för att njuta av denna unika plats tillsammans eller gå dit själv för att komma iväg några timmar.   

Det finns olika sätt att besöka denna vackra trädgård: på en guidad tur för att lära dig mer om detta paradis av biologisk mångfald, med cykel för att lägga till lite fysisk aktivitet eller till fots för att verkligen njuta av denna avslappnande plats. Alla sätt är bra! 

Vid slutet av ditt besök kan du gå till restaurangområdet för att släcka törsten eller upptäck Parque Lague precis bredvid. 

2) En imponerande mångfald av arter 

Denna trädgård är en plats om låter besökare och lokalbor njuta några timmar av mångfalden i den brasilianska och världens floror.  

Med en yta på 540000 m² (totalt 137 hektar) och mer än 8000 olika växtarter, är denna trädgård på topp 10-listan över de största botaniska trädgårdarna i världen! 

Med vattenfall, broar, källor och gigantiska palmer som är lika höga som 15-våningsbyggnader, kommer du inte att bli besviken!   

3) En trädgård uppdelad i unika områden

Som du har förstått har denna botaniska trädgård en bred mångfald av arter, vilket innebär att trädgården är uppdelad efter teman i flera små trädgårdar. Du kan hitta tropiska trädgårdar, avslappnande japanska trädgårdar, vackra alléer med imponerande palmer, växthus med kaktusar, växthus med färgglada orkidéer och mycket mer! 

En av de mest kända platserna i denna trädgård är tveklöst Barbosa Rodrigues Alley, en allé med palmer som slutar i en fantastisk 1800-talsfontän.   

4) Bli förundrad av ovanliga djur

Förutom dess exceptionella biologiska mångfald har den botaniska trädgården i Rio de Janeiro också många djur. När du går runt kan du höra ljud eller knakande grenar, men bli inte orolig, det är bara apor, tukaner och andra färgglada fåglar som uppskattar parken. Denna levande aspekt ger den biologiska mångfalden en anmärkningsvärd charm. 

5) En kulturell trädgård som är viktig i världen

Den botaniska trädgården i Rio grundades under tidigt 1800-tal av John VI av Portugal vid foten av Cristo Redentor och öppnade för allmänheten för första gången 1822. 

1992 utnämndes den botaniska trädgården i Rio de Janeiro till världsarv av UNESCO och några år senare blev den en del av Mata Atlantica Biosphere Reserve. 

Idag har trädgården blivit en viktig symbol för huvudstaden.   

3 min att läsa
Dela