1 min att läsa
Dela

Lyckas med dina tomater

Först och främst måste du välja sorter som passar i din region. Lokala trädgårdshandlare, plantskolor eller erfarna trädgårdsmästare kan informera dig och ge förslag. Köp friska utsättningsplantor och plantera dem i väl förberedd jord och där det är mycket soligt. Tomater har djupa rötter så gräv åtminstone ner till 60 cm djup och blanda in kompost.

Vattna rikligt efter det att du har satt plantorna och låt dem inte torka ut. Ungefär 6 veckor efter planteringen ska du tillsätta ett kväverikt gödselmedel. Gödsla sedan sparsamt så att bladverket inte växer mer än tomaterna.

Allt eftersom plantorna växer så binder du upp dem. Du kan använda olika metoder för detta. Informera dig om dessa på plantskolor eller i trädgårdsbutiker. Gödsla med mycket organisk materiam, och vad du än gör så låt inte plantorna torka ut.

Se upp och skydda dem mot insektsangrepp. Var extra observant på Manduca quinquemaculata, en stor larv som speciellt angriper tomatplantor.

Stroller
Stroller Tomatnäring

Om du frågar en syditalienare om hemligheten bakom de perfekt söta och fylliga tomaterna handlar det ofta om en finstämd jämnvikt mellan klimat, jord och sol. Här uppe i norr är det inte riktigt lika enkelt att få till samma goda resultat i tomatodlingarna, och vi måste vara mer noga med detaljerna, såväl som tajmingen. Hur saftiga tomaterna blir beror på en mängd olika faktorer som går att påverka mer eller mindre. Något som vi i allra högsta grad kan påverka är hur näringsrik jorden som tomaterna ska växa i är. Med Strollers 100 % naturliga och vegetabiliska tomatnäring får du en välbehövlig knuff i rätt riktning mot större och fler tomater i dina odlingar!  

1 min att läsa
Dela