Funderar du på vad du ska äta till middag? Vårt förslag är att du testar dessa smarriga stekta sparrisarna! Många brukar koka eller ånga denna vårgrönsak, men vi rekommenderar att du provar att steka dina sparris och servera dem med labneh, zaatar och pitabröd. 

Förberedelsetid: 30 minuter 

Tillagningstid: 15 minuter 

Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 30 g smör
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk vatten
  • 300 g hemlagad eller köpt labneh
  • Havssalt
  • 1 msk zaatar 
  • Espelette-peppar
  • En näve pistaschnötter
  • Granatäppelkärnor
  • Dill

Tillagning

1.Börja med att rengöra sparrisen. Om det är spröd sparris behöver du inte skala dem. Annars bör du skära bort delen längst ner på stammen som är hård och fibrös och sedan skala dem med en potatisskalare. Tips: behåll skalen som smaksättning för olivolja.  

2. Lägg smöret i en stor stekpanna. Bryn smöret och lägg sedan i sparrisen. Tillsätt 3 matskedar vatten, täck stekpannan med ett lock och låt sparrisarna koka försiktigt i 10 minuter. Ta bort locket och låt dem brynas i smöret i ytterligare 5 min. Under tiden kan du krossa och rosta pistaschnötterna. 

3. Lägg upp allt på tallriken. Börja med att breda ut ett generöst lager labneh och lägg den varma sparrisen ovanpå. Tillsätt en nypa fleur de sel, en nypa Espelette-peppar och en generös mängd zaatar. Strö över pistaschnötter, några granatäppelkärnor, 2 matskedar olivolja och några dillkvistar. 

4. Servera direkt med hemmagjort pitabröd. 

Mums!