Plantering av marktäckande rosor

1 min att läsa
Dela

Marktäckande rosor ger färg till trädgården

Marktäckande sorter som “Flower Carpet” och “Meidiland“-rosor med flera, täcker marken dekorativt och flödar av färg. Men det måste göras omsorgsfullt. Glöm inte att dessa plantor kommer att tappa sina blad under viloperioden och de behöver samma skötsel som vanliga rosor.

Plantering

Börja på en liten yta med tre, fem eller sju plantor. Förbered jorden genom att arbeta ner generöst med organiskt material, t.ex. kompost. Plantera på fiberduk (som du kan köpa i trädgårdsbutiker) för att förhindra ogräs att växa. Plantera de på rätt avstånd från varandra enligt instruktioner för de olika sorterna. Installera droppbevattning och täck marken med flera cm tjockt lager av t.ex. barkflis.

Stroller
Stroller Rosgödsel

Strollers rosgödsel är ett perfekt komplement till den naturliga komposten hemma och tillför sina näringsämnen efter rosornas varierande behov under hela säsongen. Gödseln är 100 % naturlig av animaliskt ursprung och skyddar rosorna mot både skadeinsekter och svampsjukdomar. Njut av en hänförande trädgård med rosorna i centrum, och känn dig trygg med att växterna får den näring de behöver för att blomstra i sin fulla prakt. Rosor kräver en del skötsel och med Strollers rosgödsel gör du arbetet en aning enklare. Den används med fördel vid nyplantering för att skapa bästa möjliga förutsättningar för rötterna att få ordentligt fäste. Därefter bör du gödsla rosorna två gånger om året – första gången tidigt på våren, och nästa gång direkt efter första blomningen, vilket normalt sker när sommaren äntligen blir ett faktum. 

1 min att läsa
Dela