2 min att läsa
Dela

Klimatet i din trädgård

Vad har din trädgård för klimat? Ett träd och en planta blommar under olika omständigheter. Försäkra dig om att du väljer arter som tål ditt klimat, så ett ungt träd inte lider av kyla eller att en planta torkar ut för att den trivs i ett kallare klimat.

Hur mycket plats finns det för odling av fruktträd och plantor?

Vissa typer av träd och plantor kan växa i decennier och bli mycket stora och omfångsrika. En del är höga och smala medan andra är låga och breda. Ta hänsyn till hur stora de är när de är fullvuxna och hur de då gör sig i din trädgård och hur de passar vid ditt hus. Kommer de att skugga andra träd eller plantor? Kan rötterna orsaka skada? osv. Tänk också på mängden av frukt eller plantans skönhet i förhållande till placeringen. Vissa fruktträd är otroligt vackra och kan väljas inte bara för fruktens skull utan också för deras otroliga blommor, t.ex. granatäpple eller aprikos.

När ska jag plantera fruktträd och plantor?

Bästa tiden för att plantera fruktträd eller plantor är från sent på hösten till tidig vår när temperaturerna är låga. För att hitta den bästa sorten för din trakt – vänd dig till lokala handlare.

Stroller
Stroller blå Trädgårdsnäring

Stroller blå trädgårdsnäring ger dina växter allt de behöver fär att växa sig starka, vackra och ge rikligt med blommor, frukt och grönsaker.

2 min att läsa
Dela