Några tips om ogräsbekämpning

3 min att läsa
Dela

9 enkla tips på hur du bli av med ogräset

  1. Ogräsbekämpningsmedel är som mest effektivt när ogräset håller på att växa, vanligen i perioden mars – september. Det finns då en större yta som kan absorbera bekämpningsmedlet. Det är inte lämpligt att bespruta när det är blåsigt eller när ogräset inte håller på att växa. Vattna ytan en eller två dagar innan du använder ogräsbekämpningsmedel under torra perioder.
  2. Använd ogräsbekämpningsmedel när det är vindstilla för att undvika att plantor, som du vill ha kvar, besprutas. När du sprutar nära en planta som du vill behålla, täcker du denna med papp som skydd, eller sätter stora avklippta läskedrycksflaskor utan botten över ogräset och sprejar ner i dessa.
  3. Om du tänker nyplantera på en besprutad yta så använd ett biologiskt nedbrytbart bekämpningsmedel. Dessa kan också användas för att rensa ett grönsaksland före plantering eller sådd.
  4. Krossa stjälkarna på åkerfräken innan du besprutar. Detta bryter ner den vaxliknande ytan och bekämpningsmedlet kan lättare tränga in.
  5. Om klättrande ogräs har snott sig runt andra plantor i trädgården, snurrar du försiktigt upp dem (utan att skada dem du vill ha kvar), och när ogräset sedan ligger i en hög på marken besprutar du det med ett ogräsbekämpningsmedel.

  1. Barn och husdjur behöver inte hållas borta från den behandlade ytan när ogräsmedlet väl har torkat. Bayers samtliga ogräsbekämpningsmedel är godkända och kan användas i privata trädgårdar.
  2. När det gäller gräsätande husdjur, t.ex. marsvin, kaniner och sköldpaddor är det bäst att hålla dem borta tills ogräset dött. Detta för att vissa ogräsbekämpningsmedel kan göra att illasmakande ogräs blir välsmakande och tvärtom.
  3. Se till att du väljer det bäst anpassade medlet och i rätt mängd för det du ska göra. Ready to Use -sorterna är enkla att använda; ingen dosering eller blandning behövs. Välj 1-liters flaskor för mindre ytor eller för specifika ogräs. För större ytor finns det koncentrat som är en ren, enkel och prisvärd metod där du använder en vattenkanna eller besprutningsapparat.
  4. En studie gjord av odlare visade att ogräsuppdragning för hand ofta förorsakade mycket ryggproblem. Mer än en av tre odlare hade lidit av “ogräsrelaterad” ryggvärk. Osteopater ger rådet att ligga på knä och att använda ogräsbekämpningsmedel!

Stroller
Stroller Gräsgödsel

Gräsgödsel – för täta och gröna gräsmattor! Med en 100 % naturligt gräsgödsel, som det från Stroller till exempel, är du på god väg mot gräsmattan du drömmer om. Det räcker med att gödsla två gånger per säsong, förslagsvis så tidigt som möjligt på våren, precis när gräset har börjat växa, och sedan när du tycker att tillväxten har börjat avta eller gräset börjat glesna en aning, vilket kan inträffa på sensommaren. Vi erbjuder en effektiv gräsgödsel som kan användas både på små och stora gräsmattor och som innehåller precis den näring som gräset mår allra bäst av.   

3 min att läsa
Dela