Luftning av din gräsmatta

2 min att läsa
Dela

Välj redskap

För att lufta kan du välja mellan två metoder: manuell eller motordriven. Manuella luftare passar bäst till små ytor och ger lika bra resultat som en motordriven. Du använder fotkraft för att få två till fyra ihåliga cylindrar att dra upp jordpropparna eller att slå hål på dem. Med speciella “spikskor” kan du slå hål men inte dra upp jordproppar.

Automatiserade luftare består av en trumma med ihåliga cylindrar, eller piggar framtill eller baktill. Bestämmer du dig för luftare handlar det om maskiner med långa, tunga spetsar som trycks ner i jorden.

Tips för att lyckas

  • Innan du luftar markera med flaggor var du har sprinkleranslutningar, ytliga vattenledningar, avloppsrör eller dylikt.
  • Om jorden inte är för kompakt, sandig eller jord som luftats under de senaste 12 månaderna kör endast en gång och i det mönster som du normalt använder dig av när du klipper. Om jorden är mycket kompakt  eller jord som inte luftats de senaste året, kör två gånger med luftaren: en gång där du följer ditt klippningsmönster och en andra gång där du kör vinkelrätt i förhållande till första gången.Observera att SBM Life science inte tillhandahåller vertyg för luftning av gräsmattan.
Stroller
Stroller Gräsgödsel

Gräsgödsel – för täta och gröna gräsmattor! Med en 100 % naturligt gräsgödsel, som det från Stroller till exempel, är du på god väg mot gräsmattan du drömmer om. Det räcker med att gödsla två gånger per säsong, förslagsvis så tidigt som möjligt på våren, precis när gräset har börjat växa, och sedan när du tycker att tillväxten har börjat avta eller gräset börjat glesna en aning, vilket kan inträffa på sensommaren. Vi erbjuder en effektiv gräsgödsel som kan användas både på små och stora gräsmattor och som innehåller precis den näring som gräset mår allra bäst av.   

2 min att läsa
Dela